Skip to main content

Το όραμα μας

Να προσφέρουμε ποιοτικά προϊόντα γάλακτος , έχοντας τον απόλυτο έλεγχο των πρώτων υλών που προκύπτει από την καθετοποιημένη παραγωγή .  Με σεβασμό στον άνθρωπο , την κοινωνία και το φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε και δραστηριοποιούμαστε , προσπαθούμε να δημιουργήσουμε υπεραξία για τον καταναλωτή και την ελληνική οικογένεια .

Οι αρχές μας

  • Παράγουμε προϊόντα που καταναλώνουν οι οικογένειές μας.
  • Πιστοί υπηρέτες του καταναλωτή.
  • Σεβασμός στο περιβάλλον και την τοπική κοινωνία.
  • Σεβασμός στον άνθρωπο , με ίσες ευκαιρίες για όλους.
  • Παραμένουμε πιστοί στις ορθές γαλακτοκομικές πρακτικές της καταγωγής μας για την παραγωγή των προϊόντων μας .
  • Εκσυγχρονισμός με επίκεντρο την ποιότητα του προσφερόμενου προϊόντος και όχι την μαζική παραγωγή.

ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ

Ιστορική Αναδρομή

1990

Λειτουργεί η πρότυπη φάρμα εκτροφής αγελάδων, όπου εφαρμόζονται για πρώτη φορά στη χώρα καινοτομίες στο χώρο της αγελαδοτροφίας. Παράγει ημερησίως 2 χιλ. lit γάλακτος.

1991

Στο Διδυμότειχο, σε μια από τις πλέον απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, μπαίνουν τα θεμέλια της βιοτεχνίας γάλακτος Παπαζηλάκης ΑΕ, με την διακριτική ονομασία ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ.

1994

Ξεκινά η παραγωγή και διάθεση στην αγορά της Φέτας ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ ΠΟΠ.

1996

Μετονομάζεται από Παπαζηλάκης ΑΕ , σε ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ ΑΒΕΕ και μετατρέπεται από μια βιοτεχνία γάλακτος σε μια ανερχόμενη, σύγχρονη και καινοτόμα βιομηχανία γάλακτος.

1996

Η ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ καινοτομεί, γίνεται η πρώτη ελληνική γαλακτοβιομηχανία που πιστοποιεί τα προϊόντα της με ISO.

2000

Εθνική καταξίωση για την εβρίτικη ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ , Είσοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών

2000

Εξαγορά της τυροκομικής εταιρείας ΔΟΪΡΑΝΗ ΑΕ , με έδρα το Κιλκίς . Κύρια δραστηριότητα του τυροκομείου ΔΟΪΡΑΝΗ , η παραγωγή παραδοσιακού κασεριού.

2002

Αγορά ιδιόκτητων εγκαταστάσεων και κέντρου διανομής στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης .

2004

Η Εβροφάρμα λανσάρει πρώτη στην αγορά της Ελλάδας το Αριάνι 

2005

Νέο λογότυπο.

2007

Ολοκλήρωση επενδυτικού σχεδίου στην θυγατρική Campus Αγελαδοτροφική , στο χωριό Μέστη Έβρου. Η φάρμα πλέον παράγει ανώτερο γάλα που αντιστοιχεί στο 3,5% της ημερήσιας ελληνικής παραγωγής αγελαδινού γάλακτος της Ελλάδας.

2017

Ολοκλήρωση νέας επένδυσης και δημιουργία πρότυπης Φάρμας Αιγών στο Ασημένιο Έβρου. Στην φάρμα παράγεται ανώτερης ποιότητας κατσικίσιο γάλα που αποτελεί α΄ ύλη για τα κατσικίσια προϊόντα της Εβροφάρμα.

2019

Η Εβροφάρμα καινοτομεί , παράγει το μοναδικής ποιότητας Φρέσκο γάλα από αγελάδες ράτσας Jersey που διαβιούν στην φάρμα .

2020

Λειτουργία μονάδας παραγωγής Βιοαερίου από την επεξεργασία κοπριάς και τυρόγαλου. Πλέον η Εβροφάρμα κατατάσσεται στις πλέον πράσινες επιχειρήσεις που εφαρμόζουν κυκλική οικονομία στην πράξη .

Ιστορική Αναδρομή

Ανθρώπινο δυναμικό

Οι άνθρωποι κάνουν τη διαφορά και αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας.

Στην ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ είμαστε οικογένεια και λειτουργούμε σαν οικογένεια με τους εργαζομένους μας. Προσπαθούμε ώστε κάθε ένας από τους εργαζόμενους να νιώθει κομμάτι ενός συνόλου με κοινό στόχο, που διακατέχεται από ομαδικό πνεύμα και προάγει αδιάκοπα το αίσθημα της συνεργασίας. Για το λόγο αυτό δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στον αλληλοσεβασμό, την αμοιβαία εμπιστοσύνη και τη μοναδικότητα του κάθε εργαζόμενου. Για το λόγο αυτό :

·         Επενδύουμε στην εκπαίδευση των εργαζομένων μας,

·         φροντίζουμε για την διασφάλιση άριστων συνθηκών εργασίας,

·         μεριμνούμε για την πιστή τήρηση των Κανόνων Υγιεινής και Ασφάλειας,

·         Παρέχουμε , ίσα δικαιώματα προς όλους με τη δυνατότητα επιβράβευσης και ανάδειξης των εργαζομένων που επιτυγχάνουν τους στόχους τους .

·         Σεβασμός στην διαφορετικότητα και τις ιδιαιτερότητες των εργαζομένων.

·         Το 90% των εργαζομένων μας , κατάγεται από τις τοπικές κοινωνίες της Θράκης .

Ανθρωπινο Δυναμικο

Διασφάλιση ποιότητας και πιστοποιητικά ποιότητας

Παραμένοντας πάντα πιστοί στις αρχές μας , δεσμευόμαστε και παρέχουμε υψηλής ποιότητας προϊόντα γάλακτος στον καταναλωτή μας και στην ελληνική οικογένεια.
Για να το πετύχουμε αυτό ελέγχουμε διεξοδικά και καθημερινά τα κρίσιμα σημεία σε όλο το φάσμα της δραστηριότητάς , από την διατροφή των αγελάδων μας , το προϊόν και μέχρι το τελικό σημείο πώλησης. Επιπλέον , δεν σταματάμε να επενδύουμε σε εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό , σε έρευνα για νέες τεχνολογίες διασφάλισης ποιότητας καθώς και σε αναζήτηση νέων μεθόδων εποπτείας της παραγωγής.

Η ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ ήταν η πρώτη βιομηχανία γάλακτος που εφάρμοσε το 1996 το πρότυπο ISO 9002 την διασφάλιση  των διαδικασιών παραγωγής και την πιστοποίηση των τελικών προϊόντων .

Εκ τότε , κάθε δραστηριότητά μας ακολουθείται από πρότυπα ορθών πρακτικών που στοχεύουν στην ποιότητα των προϊόντων, στην προστασία των εργαζομένων καθώς και του περιβάλλοντος .

Πιστοποιήσεις

Διασφάλιση ποιότητας

Βραβεία και Διακρίσεις

Βραβείο Γεύσης

Με το βραβείο γεύσης τιμήθηκε η φέτα Εβροφάρμα, στο διεθνή διαγωνισμό γεύσης που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλες . Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του προϊόντος , το αναδείξανε ψηλά στην κατάταξη του διαγωνισμού.

Βραβεία και Διακρίσεις

Εγκαταστάσεις

Το εργοστάσιο βρίσκεται στο Διδυμότειχο Έβρου , μέσα σε ένα απόλυτα φυσικό περιβάλλον δείχνει σαν να είναι η συνέχεια της φύσης !! Οι εγκαταστάσεις μας είναι ανθρωποκεντρικές ώστε να ομορφαίνουν την καθημερινότητα των εργαζομένων και να συνυπάρχουν αρμονικά με τη φύση και την τοπική κοινωνία .

Εγκαταστάσεις

Εταιρική ευθύνη - Περιβάλλον

- Ενέργεια
Εφαρμόζεται πρόγραμμα εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας καθώς επίσης και μείωσης του καυσίμου (υγραέριο)
-Υδάτινοι πόροι
Πετυχαίνουμε ουσιαστική μείωση κατανάλωση νερού και κάνουμε αποτελεσματική επεξεργασία των λυμάτων με το συγκρότημα του βιολογικού καθαρισμού
- Ανακύκλωση
Εφαρμόζονται προγράμματα ανακύκλωσης με ειδικευμένους πιστοποιημένους φορείς για τα υλικά συσκευασίας (χαρτί, μέταλλο) το ίδιο ισχύει και για τα ορυκτέλαια
-Παραγωγή ενέργειας από λύματα της δραστηριότητας.
Η κοπριά από την φάρμα , το αποτυρόγαλο από την τυροκομική διαδικασία και η ιλύ που προκύπτει από τον βιολογικό καθαρισμό του εργοστασίου , αποτελούν καύσιμη ύλη για την μονάδα παραγωγής βιοαερίου. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται δραστικά το αποτύπωμα άνθρακα της δραστηριότητας. Το χωνεμένο στερεό υπόλειμμα , παρέχεται σε συνεργαζόμενους αγρότες της περιοχής και χρησιμοποιείται για την οργανική λίπανση των καλλιεργειών . Με τον τρόπο αυτό εφαρμόζεται η κυκλική οικονομία στην πράξη .

Eταιρικη Eυθυνη - Περιβάλλον