loading
 • Eβροφάρμα

  Είμαστε περήφανοι για τους δεσμούς μας με την ύπαιθρο και τις αξίες μας. Στόχος μας σας προσφέρουμε ανώτερα προιόντα γάλακτος που καλύπτουν τις ανάγκες σας και κερδίζουν την εμπιστοσύνη σας.

  Μάθετε περισσότερα
 • H στρατηγική μας

  Θέλουμε να είμαστε σίγουροι για τα προιόντα μας. Φροντίζουμε για αυτό από πολύ νωρίς, από την διατροφή των αγελάδων μας. Μόνο ετσι ήμαστε σίγουροι.

  Μάθετε περισσότερα
 • Οι άνθρωποί μας

  Στόχος μας να προσελκύσουμε και να συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους ανθρώπους. Με γνώσεις, ικανότητες και σεβασμό στις αξίες μας και στα προιόντα μας.

  Μάθετε περισσότερα
 • Αειφόρος ανάπτυξη

  Από το χωράφι έως το ποτήρι σας, και ξανά στο χωράφι. Σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας μεριμνούμε και συμμετέχουμε δραστικά.

  Μάθετε περισσότερα
Νέα - Εκδηλώσεις

25
Οκτ
"Η κτηνοτροφία μπορεί να συντελέσει στην ανάπτυξη της Θράκης & της Χώρας. Το μοντέλο Campus αποτελεί παράδειγμα! " ,δήλωσε ο συντοπίτης μας και επίτιμος αρχηγός της Αστυνομίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης

Η κτηνοτροφία μπορεί να συντελέσει στην ανάπτυξη της Θράκης & της Χώρας. Το μοντέλο Campus αποτελεί παράδειγμα!

Το Σάββατο 25.10.2014 επισκέφθηκα για λόγους συμβολικούς αλλά και ουσιαστικούς τις εγκαταστάσεις της Εβροφάρμας στη Μέστη του Νομού Έβρου που βρίσκεται στα όρια με τον Νομό Ροδόπης. Βρήκα τον φίλο μου ΠΑΠΑΖΗΛΑΚΗ Σάκη με τα δυο παλικάρια του, τον Παναγιώτη , Μηχανολόγο -Μηχανικό του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, και τον Παύλο, Ζωοτέχνη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, με μπότες & στολές εργασίας να περιποιούνται μαζί με τους συνεργάτες τους τα ζωντανά τους. Στις εγκαταστάσεις αυτές λειτουργεί το μοντέλο Campus, ένας συνεταιρισμός 8 διαφορετικών κτηνοτρόφων με 900 περίπου αγελάδες, οι οποίοι κάτω από το κοινό πλαίσιο των καινοτόμων διαδικασιών και των ορθών κτηνοτροφικών πρακτικών της Campus παράγουν καθημερινά 25 τόνους γάλακτος υψηλής ποιότητας που αντιστοιχεί στο 2% της εθνικής παραγωγής.

Στην χώρα μας παράγονται 600.000 τόνοι αγελαδινού γάλακτος ετησίως όταν οι ανάγκες μας είναι 1.500.000 τόνοι, ενώ δεν καλύπτουμε ούτε το εθνικό δικαίωμα που είναι 800,000 τόνοι ετησίως.

Η λειτουργία της Κτηνοτροφικής Μονάδας αυτής, αφήνει ισχυρό αποτύπωμα στην αγροτική οικονομία του νομού μας αφού καθημερινά απαιτούνται 55 τόνοι ζωοτροφής, που προέρχονται από 150 γεωργούς της Ν. Βύσσας, του Διδυμοτείχου, του Σουφλίου και των Φερρών. Επίσης, συνεργάζεται με ομοειδείς επιχειρήσεις της Θράκης καθώς και μεγάλης ομάδας λοιπών κτηνοτρόφων ο αριθμός των οποίων ξεπερνά συνολικά τους 500 επαγγελματίες. Συνολικά απασχολεί 120 εργαζόμενους που συμμετέχουν σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας. Η Εβροφάρμα επιτελεί και ρόλο "πρεσβευτή" του Έβρου, αναδεικνύοντας τις αξίες της θρακιώτικης γης με αυθεντικό και υπεύθυνο τρόπο. Ετησίως πάνω από €3εκ. εισρέουν στην χώρα μας μέσω των εξαγωγών των προϊόντων της σε 12 χώρες, οι οποίες αποτελούν το 10% περίπου των συνολικών πωλήσεων της. Η ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα και ειδικότερα του κτηνοτροφικού μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικονομία της περιοχής μας. Εκτιμώ ότι η Επιχείρηση αυτή μπορεί να αποτελέσει το παράδειγμα ανάπτυξης παρομοίων επιχειρήσεων στον Έβρο & στη Θράκη.


Εξέφρασα την άποψη ότι θα πρέπει οι μαθητές των σχολείων της Στοιχειώδους & Μέσης Εκπαίδευσης, πολύ περισσότερο οι Σπουδαστές των Α.Τ.Ε.Ι & Α.Ε.Ι, να επισκέπτονται την υποδειγματική κτηνοτροφική μονάδα αυτή, η οποία δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τις ομοειδείς επιχειρήσεις της Ευρώπης.

Χαίρομαι για την επιτυχία & την πρόοδο της επιχείρησης της οικογένειας του Χρήστου & της Χρυσούλας ΠΑΠΑΖΗΛΑΚΗ, των παιδιών τους Σάκη και Πασχάλη και των έξι εξαιρετικών εγγονιών τους!